Raskausajan hieronta

KEVYEMPI, KIVUTTOMAMPI JA RENTOUTUNEEMPI OLO

Raskausajan hieronta tuo helpotusta odotusajan vaivoihin. Odotusaika aiheuttaa kehossa monenlaisia fyysisiä muutoksia, ja kroppaan kohdistuu aivan uudenlaista rasitusta painonnousun ja asentomuutosten johdosta.

raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta

HELSINKI, TAMPERE

Odotusaika muuttaa naisen kehoa. Moni odottava äiti käy töissä pitkäänkin kasvavan vatsan kanssa. Varsinaisen raskauden synnyttämän kuormituksen päälle voidaan siis vielä lisätä esimerkiksi tietokonetyöskentelystä aiheutuvat kireydet niskan ja hartian seudulla.

Hieronta on lempeä ja rentouttava hoitomuoto raskauden aikaisiin kireyksiin. Koulutetun hierojan toteuttamana hoito auttaa moneen, olipa kyseessä sitten työelämän aiheuttama päänsärky tai raskauden myötä ilmennyt pakarasärky.

Hieronta on täysin turvallista raskauden kaikkina aikoina. Hierontaan voi hakeutua hyvinkin lähellä laskettua aikaa, ja se on OK myös lasketun ajan jälkeen. Pieni irtiotto yhdeksän kuukautta kestäneestä odotuksesta tekee mielelle ihmeitä. Rentoutumisesta ja hyvän olon hormonien erittymisestä ei ole ainakaan haittaa, mitä synnytyksen käynnistymiseen tulee.

– Milja Sappinen, raskausajan hieroja

Raskausajan hieronta on turvallinen hoito

Valitettavasti uskomus, että hieronta voisi olla haitallista raskauden aikana, elää vielä yllättävän tiukassa. Jopa osa hierojista saattaa levittää tätä uskomusta. Hieronta on kuitenkin lempeä ja täysin turvallinen hoitomuoto läpi koko raskausajan.

Mikäli hierontaan tulo jännittää, kerro jännityksestä rohkeasti hierojallesi ennen hierontahoitoa. Silloin hierojasi osaa kertoa tavanomaista yksityiskohtaisemmin raskaushieronnasta ja koulutuksestaan. Kun keskustelette rauhassa mieltäsi askarruttavista kysymyksistä, pystyt rentoutumaan aidosti hieronnan aikana.

Miten raskausajan hieronta eroaa tavallisesta hieronnasta?

Aluksi asiakas ohjataan miellyttävään kylkiasentoon. Noin puolessa välissä vaihdetaan hierottavaa puolta, jolloin asiakas vaihtaa siis kylkeä. Hierojan käyttämät hierontaotteet ovat hieman rajallisempia työskentelyasennosta johtuen, mutta hieronta säilyy silti tehokkaana.

Sivelyotteet kuuluvat olennaisesti hierontahoitoon, mutta hipsuttelua raskaushieronta ei ole. Hieronnan voimakkuutta säädellään asiakaskohtaisesti. Myös hierottavat alueet määräytyvät täysin asiakkaan tarpeiden mukaan. Raskaushieronnalla voidaan helpottaa esimerkiksi nilkkojen turvotusta, pakarasärkyä tai yläselän kipua.

Niskan ja kaulan alueen tehokas käsittely onnistuu parhaiten selinmakuulta, ja koska raskauden ollessa jo pidemmällä selinmakuu aiheuttaa usein pahoinvointia vatsan painaessa selän suuria verisuonia, voidaan selinmakuuasentoa hieman korottaa esimerkiksi tyynyjen avulla.

Hieronnan aikana saa jutella, mutta myös yhtä lailla on lupa rentoutua kaikessa hiljaisuudessa. Nukahtaminenkaan ei ole häpeäksi! Raskaushieronnan tavoitteena on, että kotiin lähtee kivuttomampi, kevyempi ja rentoutuneempi tuleva äiti.

Raskausajan hieronta

Helsinki, Tampere, Kuopio

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä artikkelit

lymfaterapia eli lymfahoito

Lymfaterapia ja lymfahoito raskauden aikaiseen turvotukseen

Lymfaterapia soveltuu erinomaisesti raskaana oleville tai juuri synnyttäneille naisille. Raskaana ollessa kehoon kertyy nestettä, joka aiheuttaa turvotusta – tähän lymfahoito on oiva apu!

purentalihashieronta helsinki ja tampere

Purentalihashieronta, Helsinki ja Tampere

Purentalihashieronta auttaa, kun sinulla on päänsärkyä, migreeniä, hampaiden narskuttelua, puremista tai hakkaamista yhteen tai muuten omituisia tuntemuksia leuassa. Paljon puhetyötä tekevillä tai laulajilla on usein kireyttä tällä alueella.

raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta tuo helpotusta odotusajan vaivoihin. Odotusaika aiheuttaa kehossa monenlaisia fyysisiä muutoksia, ja kroppaan kohdistuu aivan uudenlaista rasitusta painonnousun ja asentomuutosten johdosta.

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.