Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronta tehdaan osaksi suun sisapuolelta.

Purentalihasten hieronta rentouttaa kasvojen ja pään alueen lihaksia. Kun lihasjännitys vähenee, myös kivut, säryt ja väsymys häviävät.

Purentalihasten hieronta tulee avuksi, kun kasvojen ja pään alueen lihakset ovat kipeät ja kireät. Hieronta vähentää lihasten jännitystä ja poistaa kipuja. Jännittyneet purentalihakset aiheuttavat monia oireita. Leukaperät ovat kipeät ja saattavat jopa naksua. Osa oireista hämää. Joskus jopa tinnitus tai niska-hartiaseudun kivut johtuvat purentalihasten häiriöistä. Purentalihasten avaus löytyy Wario Physicsin palveluvalikoimasta.

 

Hoidon tarkoitus:

purentalihasten jännityksen sekä pään ja kaulan alueen särkyjen vähentäminen

Palvelun kesto:

30–60 min

Kenelle:

raskaana oleville ja synnyttäneille äideille

Hinnasto

Suositut kurssimme löydät verkkokaupasta. Muihin palveluihin voit varata ajan verkossa tai puhelimitse.

Purentalihasten hieronta, 60 min

68 € Varaa aika

Purentalihasten hieronta, 45 min

58 € Varaa aika

Purentalihasten hieronta, 30 min

48 € Varaa aika

Purentalihasten hieronta, miksi juuri Wariolla?

Äidin ja vauvan hyvinvointi on meille ykkösasia

Me Wario Mama’silla tuemme äidin kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kun äiti voi hyvin, myös vauvalla on hyvä olla.

Meillä sinua palvelevat alan ammattilaiset

Ammattilaisen toteuttama purentalihasten hieronta on turvallista raskauden ja äitiyden kaikissa vaiheissa. Hoitajalla tulee olla riittävä osaaminen. Meillä on.

Elämän ihanin aika sisältää ainutlaatuisia haasteita

Raskaus ja synnytys koettelevat naista monella tavalla. Purentalihasten hieronta auttaa sinua voimaan hyvin tiukimmankin arkipäivän keskellä.

Ansaitset aikaa, tilaa ja lempeyttä

Me Wario Mama’silla etenemme rauhallisen lempeästi – juuri sinun ehdoillasi. Kehosi ja mielesi ovat kokonaisuus, ja meillä sinut kohdataan sellaisena kuin olet. Olet sen ansainnut.

Hieroja Janina Karttunen tekee työtään rennosti ja rauhallisesti:

"Purentalihasten hieronnassa minua kiehtovat asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Pyrinkin aina antamaan parasta, juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivaa palvelua."

Purentalihasten hieronta tehdaan nuorelle aidille.

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronta rentouttaa pään, kasvojen ja niskan alueen lihasjännityksiä. Näiden lihasten toimintahäiriöt ja jännitystilat voivat aiheuttaa mm. leuan alueen kipuja, jäykkyyttä ja naksumista, päänsärkyä, kasvojen pistelyä, korvan särkyä ja tinnitusta, puheen puuroutumista, palan tunnetta kurkussa ja niska-hartia-alueen jännitystä.

Hoidon aikana käsitellään useita alueita:

 • niska-hartiaseutu
 • pää ja hiuspohja
 • leukanivelet
 • purentalihakset suun ulkopuolelta
 • purentalihakset suun sisäpuolelta kumihanskan kanssa

 

Purentalihasten hieronta tehdaan osaksi suun sisapuolelta.

Purentalihasten hieronta hoitaa monia oireita

Purentalihasten jäykkyys aiheuttaa monenkirjavaa oireilua. Selkeitä oireita ovat esimerkiksi nämä:

 • leukaperien kipu, särky, arkuus
 • leuan naksuminen
 • vaikeus avata suuta

Osa oireista hämää maallikkoa. Purentalihasten jumit heijastuvat nimittäin yllättävän laajalle. Lihasjumeja, kireyttä ja kipua saattaa tuntia ohimoissa ja jopa niska-hartia-alueen lihaksissa saakka. Muita yllättäviä oireita ovat esimerkiksi seuraavat:

 • tinnitus
 • palan tunne kurkussa
 • tasapainohäiriöt ja huimaus

Ennen purentalihasten hierontaa onkin hyvä varmistaa lääkäriltä, mistä epämääräiset oireet johtuvat. Jos lääkäri toteaa oireilun johtuvan lihasjumeista, voi purentalihasten hieronta tarjota erittäin hyviä ratkaisuja.

Purentalihasten hieronta vahentaa nuoren aidin kipuja.

Purentalihasten hieronta vaikuttaa myös lantionpohjaan

Sidekudoskalvot eli faskiat ympäröivät lihaksia, luita ja sisäelimiä yhdistäen eri kehonosat toisiinsa. Purentalihakset ovat – yllättävää kyllä – suorassa yhteydessä lantionpohjan lihaksiin etummaisen ja syvän sidekudoskalvon kautta.

Kun liike rajoittuu faskiaketjun yhdessä kohdassa, rajoittuneisuus vaikuttaa usein koko faskiaketjun toimintaan. Tämän vuoksi lantionpohjan toimintahäiriöt voivat aiheuttaa purentalihasten häiriöitä ja purentalihasten häiriöt lantiopohjan ongelmia.

Raskausajan ja synnytyksen jälkeen on yleistä, että lantionpohjan lihakset ovat liian kireät. Purentalihasten käsittelyllä voidaan saada rentoutta aina lantionpohjaan saakka.

raskaushieronta vyohyketerapia helsinki

Osa purentalihaksista hierotaan suun sisäkautta

Purentalihasten hieronta kohdistuu kasvojen, kaulan ja niska-hartiaseudun lihaksiin. Osa purentalihaksista sijaitsee paikoissa, jotka on mahdollista käsitellä vain suun sisäkautta. Kun hieroja tai fysioterapeutti hieroo näitä lihaksia, hän käyttää kertakäyttöisiä kumihanskoja.

Hieronnan jälkeen purentalihakset rentoutuvat vähitellen.

Jos lihasjännitys ja säryt pitkittyvät ja kroonistuvat, vaivat voivat johtua purentaviasta, esimerkiksi bruksismista (hampaiden narskuttelu). Tällöin apua kannattaa hakea fysioterapeutin lisäksi myös hammaslääkärin vastaanotolta.

 

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.