Lantionpohjan fysioterapia

Fysioterapia raskausaikana, odottava aiti ja fysioterapeutti tekevat liiketta.

Lantionpohjan fysioterapia ehkäisee ja hoitaa ongelmia raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

Lantionpohjan fysioterapia auttaa, kun sinulla on lantiopohjan toimintahäiriöitä tai kun tahdot tutustua lantiopohjasi toimintaan. Lantion alueen kivut, pidätysongelmat, laskeumat ja seksuaaliongelmat ovat yleisiä vaivoja. Ongelmat ovat kuitenkin hoidettavissa. Mikäli tarvitset muita fysioterapia-palveluita, Wario Physicsiltä löydät lisää fysioterapeutin palveluita.

 

Hoidon tarkoitus:

toimintakyvyn edistäminen, lantionpohjan toimintahäiriöiden ehkäiseminen ja hoitaminen

Palvelun kesto:

60 min

Kenelle:

raskaana olevat ja synnyttäneet äidit

Hinnasto

Suositut kurssimme löydät verkkokaupasta. Muihin palveluihin voit varata ajan verkossa tai puhelimitse.

Lantiopohjan fysioterapia, 60 min

75 € Varaa aika

EMG-mittaus, ensimmäinen kerta (lisäpalvelu)

40 € Varaa aika

EMG-mittaus, jatkokäynti (lisäpalvelu)

15 € Varaa aika

Miksi valita Mama'sin fysioterapeutti?

Meille asiakkaan hyvinvointi on ykkösasia

Wario Mama’sin palvelut on räätälöity erityisesti raskaana oleville ja synnyttäneille äideille. Lantionpohjan fysioterapia lisää hyvinvointiasi ja kokonaisvaltaista hyvää oloa arjessa.

Lantionpohjan fysioterapia vaatii erityisosaamista

Fysioterapiatiimimme koostuu äitiyteen erikoistuneista hyvinvoinnin ammattilaisista. Me kohtaamme jokaisen asiakkaan lämmöllä ja ammattitaidolla.

 

Elämän ihanin aika sisältää ainutlaatuisia haasteita

Raskaus ja synnytys koettelevat kehoasi monella tavalla. Lantionpohjan fysioterapia auttaa kehoasi sopeutumaan raskausaikaan ja myöhemmin palautumaan raskausajasta ja synnytyksestä.

 

Ongelmat ovat yleisiä, ja niitä voidaan hoitaa

Lantionpohjan fysioterapia auttaa hoitamaan lantiopohjan toimintahäiriöitä. Kivut, pidätysongelmat, laskeumat ja seksuaalitoimintojen ongelmat ovat hoidettavissa.

Emma Rikkonen on äitiysasiakkaisiin erikoistunut fysioterapeutti:

"Odottavan ja synnyttäneen äidin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen on sydämenasiani. Vastaanotolleni voit tulla, mikäli sinua mietityttävät esimerkiksi lantiopohjan toimintaan, vatsalihasten erkaumaan, kiputiloihin tai liikuntaan liittyvät asiat. Olen täällä juuri sinua varten! "

Lantiopohjan fysioterapia, fysioterapeutti nayttaa raskaana olevalle lantiomallia. Aitiysfysioterapia.

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapia auttaa, kun nainen havaitsee itsellään lantion alueen toimintahäiriöitä. Nykyisin yhä useampi varaa ajan jo ennaltaehkäisevästi, esimerkiksi raskautta suunniteltaessa tai ennen synnytystä.

Fysioterapeutin vastaanotolle tuleminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Toki ennaltaehkäisevä hoito ja syntyneiden oireiden hoito mahdollisimman varhain on aina tehokkainta ja myös helpointa.

Lantiopohjan toimintahäiriöitä

  • virtsankarkailu
  • rakon tyhjentymisen häiriöt ja virtsaamispakkotuntemukset
  • ylijännittyneet lantionpohjan lihakset tai kivut lantion alueella
  • kohdun tai emättimen laskeumat
  • yhdyntäkivut, tunnottomuus seksin aikana tai muunlaiset seksuaaliongelmat

Lantionpohjan fysioterapia sopii raskautta suunnittelevalle, raskaana olevalle ja jo synnyttäneelle naiselle. Hoitopolku räätälöidään jokaiselle naiselle yksilöllisesti.

Hoitomuotona fysioterapia on tehokasta ja erittäin kokonaisvaltaista, koska lantiopohjan lihakset vaikuttavat monissa toiminnoissa, esim. ryhdin ylläpitämisessä, hengityksessä ja äänenkäytössä, liikunnassa, virtsan pidättelyssä ja seksuaalitoiminnoissa.

Fysioterapia raskausaikana, odottava aiti ja fysioterapeutti tekevat liiketta.

Ovatko lantionpohjan lihakseni kunnossa?

Kun lantionpohjan lihakset ovat kunnossa, alueen ongelmat loistavat poissaolollaan. Jos lantion alueella ei ole kipuja eikä nainen kärsi esimerkiksi virtsankarkailusta tai seksuaalielämän ongelmista, lantionpohjan lihakset ovat todennäköisesti hyväkuntoiset.

Ja toisaalta: jos juokseminen, hyppiminen tai yskiminen aiheuttaa virtsankarkailua, lihaksistossa on luultavasti toimintahäiriöitä.

Usein lantionpohjan lihasten kuntoa voi olla vaikea arvioida itse. Aina fysioterapeuttikaan ei pysty määrittelemään tilannetta täydellä varmuudella. Tämän vuoksi apuna käytetään esimerkiksi EMG-mittausta.

Fysioterapeutti pitää vauvaa sylissaan. Vauvan fysioterapia. Fysioterapeuttinen jalkitarkastus.

Lantionpohjan fysioterapia – mitä vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanottokäynti alkaa useimmiten alkukartoituksesta. Fysioterapeutti arvioi lähtötilannettasi haastattelemalla, tutkimalla ja mittaamalla.

Kun lähtötilanne on selvillä, voidaan yhdessä pohtia tavoitteita ja sitä, millaisin voimavaroin voit kulkea tavoitteita kohti.

Fysioterapia itsessään etenee aina yksilöllisesti. Hoito on yleensä erittäin tehokasta, ja tuloksiakin huomaa jo varsin nopeasti: ryhti paranee, virtsankarkailu ja seksielämän ongelmat vähenevät, liikkuminen ja urheiluharrastukset sujuvat aiempaa paremmin.

Lantionpohjan fysioterapia lisää naisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

 

EMG-mittaus

EMG-mittaus täydentää palvelua

EMG-mittaus toimii erinomaisena tukena lantionpohjanlihasten harjoittelussa. Elektromyografialaitteella voidaan hahmottaa liikkeen suuntaa ja voimakkuutta. Fysioterapeutille mittaus kertoo kuinka lantionpohja toimii ja millaista kuntoutusta alueen lihakset tarvitsevat.

EMG-mittaus tehdään sisäisesti lantionpohjasta laitteessa olevan elektrodin avulla. Elektrodi yhdistetään mittariin, ja mittari reagoi lantionpohjan jännitykseen. Mittauksella saadaan selville, miten lantionpohjan lihakset toimivat, miten voimakkaat ne ovat ja millainen on niiden kyky rentoutua.

Mittaus auttaa fysioterapeuttia kartoittamaan asiakkaan lähtötilanteen ja suunnittelemaan kullekin asiakkaalle oikeansuuntaisen hoitopolun. Mittaus onkin usein osa lantiopohjan fysioterapiaa tai fysioterapeuttista jälkitarkastusta.

EMG-mittauksesta on hyötyä, jos

  • haluat tietää, missä kunnossa lantionpohjan lihaksesi ovat
  • kuinka lantionpohjan lihaksesi toimivat
  • tahdot tietää, teetkö lantionpohjan lihasten harjoitteet oikein
  • tahdot kuntouttaa lantionpohjan lihaksesi mahdollisimman hyvin
  • tahdot päästä eroon lantionpohjan toimintahäiriöistä

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.