Vauvojen ja lasten osteopatia

Raskaus- ja äitiysajana Osteopatia. Osteopaatti hoitaa aitia.

Osteopatia sopii erinomaisesti lasten ja vauvojen vaivojen hoitamiseen.

Osteopatia on erinomainen hoitomuoto vauvalle ja lapselle.

Vauvan osteopatia tulee avuksi esimerkiksi silloin, kun vauvalla on mahavaivoja, koliikkia tai uni- ja imuongelmia. Lasten osteopatia helpottaa lapsen kipuja sekä tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Osteopatia saattaa olla hyödyllinen osa kokonaishoitoa myös, jos lapsi kärsii ADHD:sta, oppimisvaikeuksista, kivuista tai uniongelmista.

Mama + Bebe -osteopatiassa hoidetaan sekä äitiä että lasta.

Hoidon tarkoitus:

vähentää koliikkia, itkuisuutta ja muita vauva-ajan ongelmia, auttaa lapsen tuki- ja liikuntaelinvaivoissa

Palvelun kesto:

30–60 min

Kenelle:

vauvat, lapset; äiti ja lapsi yhdessä

Hinnasto

Suositut kurssimme löydät verkkokaupasta. Muihin palveluihin voit varata ajan verkossa tai puhelimitse.

Vauvan ensikäynti, 45 min

75 € Varaa aika

Vauvan jatkokäynti, 30 min

70 € Varaa aika

Mama + Bebe: äidin ja vauvan ensikäynti, 90 min

135 € Varaa aika

Mama + Bebe: äidin ja vauvan jatkokäynti, 75 min

125 € Varaa aika

Lapsen osteopatia, 45 min

70 € Varaa aika

Miksi valita Mama'sin osteopatia?

Koko perheen hyvinvointi on meille ykkösasia

Wario Mama’sin palvelut on räätälöity erityisesti raskaana oleville, äideille ja vauvoille. Osteopatian avulla lisäämme sinun ja lapsesi hyvinvointia ja kokonaisvaltaista hyvää oloa arjessa.

Äidin ja vauvan hoitaminen vaatii erityisosaamista

Osteopatiatiimimme koostuu äitiyteen erikoistuneista hyvinvoinnin ammattilaisista. Me kohtaamme jokaisen asiakkaan lämmöllä ja ammatillisella osaamisella.

 

Elämän ihanin aika sisältää ainutlaatuisia haasteita

Vauva- ja pikkulapsiarki ovat ihanaa aikaa. Joskus arki voi myös kuormittaa. Osteopatia voi tarjota helpotusta sekä vanhemman että lapsen oloon.

Lapsesi on yksilö, ja hän tarvitsee yksilöllistä osteopatiaa

Vauvan ja lapsen osteopatia sisältää pehmeitä otteita ja lempeitä lähestymistapoja. Hoito suunnitellaan ja toteutetaan jokaiselle vauvalle tai lapselle yksilöllisesti juuri hänen tarpeidensa mukaan.

 

Osteopaatti Julia Keranen Tampere

Osteopaatti Julia Keränen tahtoo edistää äitien ja lasten hyvinvointia:

"Äitiysosteopatiaan perehtymisen myötä innostuin myös vauvojen ja lasten terveydestä. Innostumiseni sai minut opiskelemaan pienten anatomiaa ja fysiologiaa. Siksi ymmärrän vauvan tai lapsen oireiluja ja pystyn tehokkaasti myös helpottamaan hänen oloaan."

Vauvan osteopatia, osteopaatti hoitaa pienen vauvan jalkaa.

Vauvan osteopatia

Synnytys on myös vauvan keholle iso ponnistus, ja erilaiset tarjonnat saattavat aiheuttaa erilaisia jännityksiä pienen kehoon. Joskus vauvan kehossa voi näkyä jopa kohdunaikaisia jännitteitä. Nämä voivat ilmetä esimerkiksi puolieroina.

Vauvan osteopatiasta voi olla hyötyä, jos vauvallasi on seuraavanlaisia oireita:

 • koliikki, itkuisuus, vatsakipu
 • refluksi ja pulauttelu
 • ilman kerääntyminen, pinkeä maha, ummetus ja muut vatsavaivat
 • kehon kaareutuminen, kiristyminen tai toispuolisuus
 • lihasten kireys
 • uniongelmat

Vauvan osteopatiahoito voi olla hyödyksi myös imetys- ja imemisongelmissa sekä silloin, kun ennenaikainen synnytys on aiheuttanut vauvalle ongelmia tai traumoja. Osteopatia toimii usein myös erinomaisena kokonaishoidon tukena, kun vauva kärsii korvatulehduskierteestä tai muista toistuvista tulehduksista.

Vauvan osteopatia on lempeä hoitomuoto

Vauvan osteopatia on hyvin lempeä hoitomuoto. Hoidossa edetään täysin lapsen ehdoilla, ja se voidaan tehdä vaikkapa imetyksen aikana tai vauvan nukkuessa. Vanhemmat saavat olla läsnä koko hoidon ajan. Hoito rentouttaa vauvan kehoa ja hoitoreaktiona vauva saattaakin erityisesti hoitopäivänä nukkua enemmän.

Osteopatiaa voidaan käyttää myös perinteisen lääkärinhoidon rinnalla. Tällöin osteopaatti konsultoi mieluusti myös vauvaa hoitavaa lääkäriä.
Vauvan osteopaattiseen hoitoon ovat tervetulleita kaikki vauvat vastasyntyneestä vuoden ikäiseen saakka. Yli vuoden ikäisten lasten osteopatiakäynti tulisi varata lasten osteopaattisena käyntinä. (Taaperot ovat yleensä varsin vilkkaita, ja heidän osteopatiahoitoonsa varataan  enemmän aikaa kuin vauvojen osteopatiaan.)

Osteopatia sopii myos lapsille.

Lasten osteopatia

Osteopaatti voi auttaa lasta, jolla on tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Käsittelyt auttavat usein esimerkiksi päänsäryistä, selkäkivuista, ylä- ja alaraajojen kivuista tai skolioosista kärsivää lasta. Osteopatiasta voi olla hyötyä myös leikkausten, tapaturmien tai rasitus- ja urheiluvammojen jälkeisessä kuntoutuksessa.

Lasten osteopatia toimii usein hyvänä kokonaishoidon lisänä hoidettaessa myös seuraavia:

 • oppimisvaikeudet, ADHD, käyttäytymishäiriöt
 • yökastelu, uniongelmat
 • migreeni, purenta- ja leukanivelongelmat
 • vatsavaivat
 • jäsenten puutuminen
 • hengitystieongelmat, esim. astma
 • ongelmat puheessa tai äänen tuottamisessa

Lasten osteopatia etenee aina lapsen ehdoilla. Usein osteopatiaa käytetään myös lääkärihoidon rinnalla. Tällöin osteopaatti konsultoi mielellään myös lasta hoitavaa lääkäriä.

Mama + Bebe -osteopatia, vauva on keskiössä. Raskaus, aitiys, vauva - osteopatia auttaa!

Mama + Bebe -osteopatia

Synnytyksen jälkeen osteopaatti tarkistaa, millaisia ja miten laajoja muutoksia synnytys ja raskaus ovat aiheuttaneet äidin kehoon. Synnytys on iso ponnistus myös vauvalle, ja siksi hoidon keskiöön otetaan myös vastasyntynyt vauva.

Jokainen synnytys on ainutlaatuinen. Jokainen lapsi reagoi traumaan ja ympäristön äkilliseen muutokseen omalla tavallaan. Vastaanottokäynneillä varmistetaan paitsi äidin myös lapsen optimaalinen toipuminen synnytyksestä.

Osteopaatti havaitsee synnytyksen ja uuden elinympäristön aiheuttamat kiputilat ja kireydet lapsen kehossa ja pystyy helpottamaan vauvan oloa monella tavalla.

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.