Lymfaterapia ja lymfahoito

RASKAUSAJAN TURVOTUKSEEN

Lymfaterapia soveltuu erinomaisesti raskaana oleville tai juuri synnyttäneille naisille. Raskaana ollessa kehoon kertyy nestettä, joka aiheuttaa turvotusta – tähän lymfahoito on oiva apu! Lue alta lisää lymfaterapiasta ja sen hyödyistä.

lymfaterapia eli lymfahoito

Lymfahieronta

VÄHENTÄÄ TURVOTUSTA

Lymfaterapia on hoitomuoto, jolla aktivoidaan imusuonistoa ja tätä kautta pyritään vähentämään turvotusta. Lymfaterapian muotoja ovat manuaalinen lymfaterapia eli lymfahieronta, sekä kompressiohoito erilaisin painesidoksin ja -tekstiilein. Lisäksi lymfahoitojen osana voidaan hyödyntää erilaisia laitteita, ja esimerkiksi LPG-hoitoa voidaan hyödyntää lymfaterapiassa sen turvotusta vähentävän vaikutuksen vuoksi.

Manuaalinen lymfaterapia, lymfahieronta, on pumppaaviin, kevyisiin liikkeisiin pohjautuvaa hierontaa, jossa käsiteltävän alueen imusuonten toimintaa pyritään tehostamaan. Hieronnassa aktivoidaan kehon lymfapisteitä ja pusketaan kevyin pyörivin ottein nesteet liikkeelle. Kun imusuonisto aktvoituu, turvotusta aiheuttava neste saadaan siirrettyä niiden kautta takaisin nestekiertoon, pois esimerkiksi vammautuneesta kudoksesta.

Lymfahoito rentouttaa ja rauhoittaa, ja se onkin kevyiden otevoimakkuuksiensa vuoksi mainio tapa lievittää myös stressiä.

– Pinja Waris, fysioterapeutti

Miten lymfaterapia auttaa raskaana ollessa tai synnytyksen jälkeen?

Raskaana ollessa kehoon kertyy nestettä, joka aiheuttaa turvotusta. Myös hormonaaliset muutokset lisäävät turvotusta. Turvotus voi aiheuttaa erilaisia oireita ja kiputiloja. Nesteiden kertyminen johtuu osittain myös kasvavasta kohdusta, joka lantion alueen verisuonia painaessaan heikentää verenkiertoa jalkoihin ja vähentää nesteiden poistumista.

Raskauden, synnytyksen tai esimerkiksi leikkauksen tai vamman jälkeen lymfaterapialla voidaan helpottaa turvotusta. Hoitoa käytetään lisäksi yleisiin ihon kiristyksen tuntemuksiin ja turvotustiloihin.

Myös monet krooniset sairaudet voivat aiheuttaa oireita, joiden helpottamiseen lymfahieronta sopii hyvin – kysy tarvittaessa lisää ajanvarauksen yhteydessä tai suoraan meiltä!

Lymfahieronta sopii sinulle, jos

  • olet raskaana tai juuri synnyttänyt ja kärsit turvotuksesta
  • sinulla on hormonaalista turvotusta
  • kärsit muista syistä turvotuksesta
  • sinulla on leikkauksen jälkeistä turvotusta
  • sinulle on tapahtunut vamma, joka aiheuttaa turvotusta
  • sinulla on imusuoniston toimintahäiriöitä
  • kärsit rasitusvammasta
  • kärsit reumasta tai fibromyalgiasta
  • haluat nopeuttaa rasituksesta palautumista
  • haluat rentoutua

Lymfaterapia raskaana oleville ja vasta synnyttäneille

Helsinki, Tampere, Kuopio

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä artikkelit

lymfaterapia eli lymfahoito

Lymfaterapia ja lymfahoito raskauden aikaiseen turvotukseen

Lymfaterapia soveltuu erinomaisesti raskaana oleville tai juuri synnyttäneille naisille. Raskaana ollessa kehoon kertyy nestettä, joka aiheuttaa turvotusta – tähän lymfahoito on oiva apu!

raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta tuo helpotusta odotusajan vaivoihin. Odotusaika aiheuttaa kehossa monenlaisia fyysisiä muutoksia, ja kroppaan kohdistuu aivan uudenlaista rasitusta painonnousun ja asentomuutosten johdosta.

tampere urheiluhieronta

Urheiluhieronta rentouttaa lihaksia ja mieltä

Urheiluhieronta edistää kehon rentoutumista ja vähentää tuntuvasti mahdollisia kipuja ja vaivoja. Raskausaikaan liittyvät liitoskivut helpottuvat urheiluhieronnan ansiosta. Hoito vähentää myös imettävän äidin niska-hartiakipuja.

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.