Mama’sin äitiysfysioterapia tukee hyvinvointiasi

Hyvinvoinnin tärkeys raskauden aikana

Raskaus on ainutlaatuinen ja kaunis elämänvaihe, mutta se tuo mukanaan myös monia fyysisiä ja henkisiä haasteita. Hyvinvointi raskauden aikana on ensiarvoisen tärkeää sekä äidille että vauvalle. Hyvinvoinnin ylläpitäminen auttaa kehoa sopeutumaan raskauden tuomiin muutoksiin ja valmistautumaan synnytykseen. Meidän äitiysfysioterapiamme tarjoaa tukea ja ohjausta, jotta voit nauttia tästä erityisestä ajasta mahdollisimman hyvin.

Raskausajan liikunnan hyödyt

Liikunta raskausaikana tarjoaa monia hyötyjä. Se auttaa ylläpitämään lihasvoimaa ja joustavuutta, parantaa verenkiertoa ja vähentää turvotu

sta. Lisäksi liikunta voi lievittää selkäkipuja ja parantaa unen laatua. Meidän äitiysfysioterapeuttimme voivat auttaa sinua löytämään turvalliset ja tehokkaat liikuntamuodot, jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

Raskausajan liikunta edistä

ä myös synnytyksestä palautumista. Lantionpohjan harjoittelu raskausaikana ennaltaehkäisee lantionpohjan toimintahäiriöiden syntyä myöhemmin raskaudessa ja synnytyksen jälkeen. Fysioterapeutilta saa raskausaikaan sopivan harjoitusohjelman kotiin tai vaikka kuntosalille.

Synnytyksen jälkeinen palautuminen

Synnytyksen jälkeen keho tarvitsee aikaa ja tukea palautuakseen. Äitiysfysioterapia auttaa sinua tässä prosessissa tarjoamalla yksilöllistä ohjausta ja harjoitteita, jotka tukevat kehosi luonnollista palautumista. Fysioterapeuttinen jälkitarkastus antaa sinulle kokonaiskuvan kehosi palautumisesta ja auttaa sinua ymmärtämään, miten voit parhaiten tukea omaa hyvinvointiasi.

Lantionpohjan fysioterapia on erityisen tärkeää synnytyksen jälkeen. Se auttaa hoitamaan lantiopohjan toimintahäiriöitä, kuten virtsankarkailua ja laskeumia, sekä parantaa seksuaalitoimintoja. Lantionpohjan fysioterapia sopii raskautta suunnittelevalle, raskaana olevalle ja jo synnyttäneelle naiselle. Hoitopolku räätälöidään jokaiselle naiselle yksilöllisesti.

Äitiysfysioterapia käytännössä

Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää kehon toimintakykyä ja hyvinvointia. Fysioterapiassa autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivimmat tavat liikkua raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Ensimmäisen käyntikertasi aikana kartoitamme tilanteesi haastattelulla ja tutkimalla kehosi kokonaisvaltaisesti. Tutkimuksessa apuna voidaan käyttää esimerkiksi EMG-mittausta. Kun tilanne on kartoitettu, laadimme yksilöllisen hoitosuunnitelman, yhdessä sinun kanssasi.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus sisältää muun muassa alkuhaastattelun, koko kehon tutkimisen, vatsalihasten erkauman tutkimisen, lantionpohjan tutkimisen ja harjoitteet synnytyksestä palautumisen tueksi. Fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen voi tulla, kun on käynyt lääkärin jälkitarkastuksessa synnytyksen jälkeen (2–3 kuukautta synnytyksestä). Fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen voi tulla myös ilman erityisiä oireita.

Meidän toimipisteemme sijaitsevat Tampereella ja Helsingissä. Voit varata ajan äitiysfysioterapiaan helposti verkossa. Lue lisää ja varaa aika tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.