Mama + Bebe -osteopatia äidille sekä lapselle

Navigoiminen raskauden ja uuden äitiyden matkalla on sekä kaunista että haastavaa—hyvinvointisi on tärkeää. Synnytyksen jälkeinen osteopatia on monille vielä tuntematon mutta suosiotaan kasvattava hoitomuoto Suomessa. Osteopatia tarjoaa kokonaisvaltaista tukea sekä äidille että vauvalle, auttaen kehoa palautumaan synnytyksen jälkeen ja tukemaan vauvan hyvinvointia. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten osteopatia voi hyödyttää sekä äitiä että lasta, mitä odottaa ensikäynnillä osteopaatilla ja kuinka turvallista ja tehokasta osteopaattinen hoito on.

Osteopatian hyödyt äidille ja lapselle

Osteopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka keskittyy kehon rakenteiden ja toimintojen tasapainottamiseen. Äidille osteopatia voi tarjota helpotusta synnytyksen jälkeisiin kipuihin, kuten selkä- ja lantion alueen kipuihin, sekä parantaa yleistä hyvinvointia. Osteopaattinen hoito voi myös auttaa imetysergonomian parantamisessa, mikä voi vähentää imetyksestä johtuvia kipuja ja epämukavuutta.

Vauvalle osteopatia voi olla erityisen hyödyllistä synnytyksen jälkeen. Synnytys on suuri ponnistus myös vauvalle, ja se voi aiheuttaa kehon kireyksiä ja kiputiloja. Osteopaatti voi auttaa lievittämään näitä vaivoja, mikä voi parantaa vauvan yleistä hyvinvointia ja vähentää esimerkiksi koliikkia, vatsavaivoja ja itkuisuutta.

Osteopatia voi myös tukea vauvan motoristen taitojen kehitystä ja auttaa varmistamaan, että vauva kasvaa ja kehittyy optimaalisesti. Tämä tekee osteopatiasta arvokkaan hoitomuodon sekä äidille että lapselle.

Miten osteopatia voi auttaa synnytyksen jälkeen?

Synnytyksen jälkeen keho käy läpi monia muutoksia, ja palautuminen voi olla haastavaa. Osteopatia voi auttaa kehoa palautumaan nopeammin ja tehokkaammin. Osteopaatti keskittyy kehon kireyksien ja kiputilojen lievittämiseen, mikä voi parantaa äidin yleistä hyvinvointia ja jaksamista.

Osteopaattinen hoito voi myös auttaa parantamaan verenkiertoa ja lymfakiertoa, mikä voi vähentää turvotusta ja nopeuttaa kudosten paranemista. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos synnytys on ollut haastava tai jos äidillä on ollut komplikaatioita synnytyksen aikana.

Lisäksi osteopatia voi tarjota tukea imetykseen liittyvissä asioissa, kuten imetysergonomian parantamisessa. Tämä voi vähentää imetyksestä johtuvia kipuja ja epämukavuutta, mikä voi tehdä imetyksestä miellyttävämpää sekä äidille että vauvalle.

Ensikäynti osteopaatilla: mitä odottaa?

Ensikäynti osteopaatilla on yleensä kattava ja kiireetön. Aikaa varataan noin 90 minuuttia, jotta osteopaatti voi käydä läpi esitiedot sekä raskausajalta että synnytyksestä. Tämä auttaa osteopaattia ymmärtämään äidin ja vauvan yksilölliset tarpeet ja suunnittelemaan hoidon sen mukaisesti.

Ensikäynnillä osteopaatti tutkii äidin kehon ja tunnistaa mahdolliset kireydet ja kiputilat. Hoito keskittyy näiden ongelmakohtien lievittämiseen ja kehon tasapainon palauttamiseen. Vauvan osalta osteopaatti tarkistaa, onko synnytys aiheuttanut kireyksiä tai kiputiloja, ja hoitaa niitä tarvittaessa.

On suositeltavaa, että ensikäynnillä mukana on joku, joka voi huolehtia vauvasta sen ajan, kun hoito keskittyy äitiin. Näin varmistetaan, että äiti saa täyden hyödyn osteopaattisesta hoidosta.

Osteopaattinen hoito: turvallisuus ja tehokkuus

Osteopaattinen hoito on turvallinen ja tehokas hoitomuoto sekä äidille että vauvalle. Osteopaatit ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka ymmärtävät kehon rakenteet ja toiminnot ja osaavat hoitaa niitä hellävaraisesti ja tehokkaasti.

Osteopaattinen hoito on myös hyvin yksilöllistä, ja hoito suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä varmistaa, että hoito on mahdollisimman tehokasta ja turvallista. Osteopaatit käyttävät hellävaraisia tekniikoita, jotka eivät aiheuta kipua tai epämukavuutta.

Osteopatia voi tarjota merkittäviä hyötyjä sekä äidille että vauvalle, ja se voi olla arvokas osa synnytyksen jälkeistä toipumista ja hyvinvoinnin ylläpitämistä. Jos olet kiinnostunut osteopaattisesta hoidosta, voit varata ajan Wario Mama’sin ammattilaisilta ja kokea itse, kuinka osteopatia voi tukea sinun ja vauvasi hyvinvointia!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.