Akupunktio synnytyksen jälkeen ja sen hyödyt

Synnytyksen jälkeen keho ja mieli käyvät läpi monia muutoksia, ja palautuminen voi olla haastavaa. Akupunktio on perinteinen kiinalainen hoitomuoto, joka voi tarjota merkittäviä hyötyjä synnytyksen jälkeisessä palautumisessa. Se voi auttaa lievittämään kipuja, tasapainottamaan hormoneja ja edistämään yleistä hyvinvointia.

Mikä on akupunktio?

Akupunktio on neuloilla toteutettava hoitomenetelmä, joka perustuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen löytöihin. Hoito perustuu kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, jossa kehoa ja mieltä lähestytään kokonaisuutena. Kehon vaivat heijastuvat mieleen, ja mielen vaivat kehoon – akupunktiossa käsitellään psykofyysistä kokonaisuutta.

Hoidon aikana kehon akupisteitä käsitellään hyvin ohuilla neuloilla. Näin voidaan stimuloida hermostoa ilman kemiallisia lääkeaineita. Neulauksen ansiosta keho alkaa vapauttaa kipua lievittäviä ja hyvää oloa luovia luonnollisia kemikaaleja elimistöön. Säryt, pahoinvointi ja mielialan vaihtelut helpottavat. Hormonaalinen epätasapaino korjautuu.

Akupunktiosta voi saada myös apua hedelmällisyysongelmiin. Se on turvallinen ja tehokas hoitomuoto niin äidille kuin kohdussa elävälle vauvallekin.

Akupunktion hyödyt synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeen akupunktio hoitaa monenlaisia kehon ja mielen vaivoja. Hoidolla voidaan jouduttaa muun muassa synnytyksestä toipumista ja maidon erittymistä. Joskus myös virtsausongelmat ja jopa rintatulehdus reagoivat akupunktiohoitoon.

Akupunktio voi auttaa lievittämään synnytyksen jälkeisiä kipuja, kuten selkä- ja lantion alueen kipuja. Se voi myös auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta, jotka ovat yleisiä synnytyksen jälkeen. Lisäksi akupunktio voi edistää hormonitasapainon palautumista, mikä voi auttaa ehkäisemään synnytyksen jälkeistä masennusta.

Akupunktio voi myös parantaa unen laatua ja vähentää väsymystä, mikä on erityisen tärkeää uusille äideille. Se voi myös auttaa parantamaan yleistä hyvinvointia ja energian tasoa, mikä tekee arjesta helpompaa ja nautinnollisempaa.

Miten akupunktio tukee palautumista synnytyksen jälkeen?

Akupunktio voi tukea synnytyksen jälkeistä palautumista monin tavoin. Ensinnäkin se voi auttaa lievittämään kipuja ja epämukavuutta, jotka ovat yleisiä synnytyksen jälkeen. Tämä voi tehdä arjesta helpompaa ja mukavampaa, mikä puolestaan voi edistää nopeampaa palautumista.

Toiseksi, akupunktio voi auttaa tasapainottamaan hormoneja, mikä voi auttaa ehkäisemään synnytyksen jälkeistä masennusta ja muita mielialahäiriöitä. Tämä voi parantaa äidin yleistä hyvinvointia ja tehdä synnytyksen jälkeisestä ajasta nautinnollisempaa.

Kolmanneksi, akupunktio voi parantaa unen laatua ja vähentää väsymystä. Tämä on erityisen tärkeää uusille äideille, jotka usein kärsivät univajeesta. Hyvä uni on tärkeää kehon ja mielen palautumiselle, ja akupunktio voi auttaa saavuttamaan tämän.

Kenelle akupunktio sopii?

Akupunktio sopii lähes kaikille synnyttäneille äideille, jotka haluavat tukea kehon ja mielen palautumista synnytyksen jälkeen. Se on turvallinen ja tehokas hoitomuoto, joka voi tarjota merkittäviä hyötyjä monille naisille.

Akupunktio on erityisen hyödyllinen naisille, jotka kärsivät synnytyksen jälkeisistä kivuista, hormonitasapainon häiriöistä tai mielialahäiriöistä. Se voi myös olla hyödyllinen naisille, jotka kärsivät univajeesta tai väsymyksestä.

On kuitenkin tärkeää, että akupunktiohoidon toteuttaa koulutettu ja kokenut ammattilainen. Me Wario Mama’silla tarjoamme akupunktiohoitoa, joka on suunniteltu erityisesti synnyttäneille äideille. Ammattilaisemme ovat erikoistuneet äitien ja vauvojen hyvinvointiin, ja he kohtaavat jokaisen asiakkaan lämmöllä ja ymmärryksellä.

Akupunktion riskit ja mahdolliset haittavaikutukset

Vaikka akupunktio on yleisesti ottaen turvallinen hoitomuoto, siihen voi liittyä joitakin riskejä ja mahdollisia haittavaikutuksia. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat lievä kipu tai epämukavuus neulojen asettamisen aikana, sekä pieni mustelma tai verenvuoto neulan pistokohdassa.

Joissakin harvinaisissa tapauksissa akupunktio voi aiheuttaa huimausta, pahoinvointia tai allergisen reaktion. On tärkeää keskustella mahdollisista riskeistä ja haittavaikutuksista akupunktiohoitajan kanssa ennen hoidon aloittamista.

Me Wario Mama’silla varmistamme, että akupunktiohoito on turvallista ja tehokasta. Ammattilaisemme ovat koulutettuja ja kokeneita, ja he käyttävät vain steriilejä ja turvallisia neuloja. Voit luottaa siihen, että olet hyvissä käsissä.

Jos olet kiinnostunut akupunktiohoidosta synnytyksen jälkeen, voit varata ajan täältä. Meillä on vastaanotot Helsingissä ja Tampereella, ja olet aina tervetullut ammattilaistemme hoiviin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.