Voiko akupunktio vähentää raskausajan kipuja?

Raskaus, synnytys ja äitiys mullistavat naisen elämän. Akupunktio voi tukea sinua tällä tärkeällä matkalla. Akupunktio perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa kehoa ja mieltä hoidetaan kokonaisuutena. Hoito tehdään akupunktioneuloilla. Raskauden aikana ja sen jälkeen akupunktiolla voidaan vähentää kipuja, levottomuutta ja hormonimuutoksista johtuvia vaivoja. Mutta voiko akupunktio todella vähentää raskausajan kipuja? Vastaus on kyllä, ja tässä artikkelissa selvitämme, miten ja miksi.

Mikä on akupunktio ja miten se toimii?

Akupunktio on neuloilla toteutettava hoitomenetelmä, joka perustuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen löytöihin. Hoito perustuu kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, jossa kehoa ja mieltä lähestytään kokonaisuutena. Kehon vaivat heijastuvat mieleen, ja mielen vaivat kehoon – akupunktiossa käsitellään psykofyysistä kokonaisuutta.

Hoidon aikana kehon akupisteitä käsitellään hyvin ohuilla neuloilla. Näin voidaan stimuloida hermostoa ilman kemiallisia lääkeaineita. Neulauksen ansiosta keho alkaa vapauttaa kipua lievittäviä ja hyvää oloa luovia luonnollisia kemikaaleja elimistöön. Säryt, pahoinvointi ja mielialan vaihtelut helpottavat. Hormonaalinen epätasapaino korjautuu.

Akupunktio on turvallinen ja tehokas hoitomuoto niin äidille kuin kohdussa elävälle vauvallekin. Ammattilaisen toteuttama akupunktio on turvallista raskauden ja äitiyden kaikissa vaiheissa. Hoitajalla tulee kuitenkin olla riittävä koulutus ja osaaminen. Meillä Wario Mama’silla on.

Akupunktion hyödyt raskauden aikana

Raskauden aikana akupunktiolla voidaan hoitaa monenlaisia vaivoja. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Rintojen arkuus
  • Pahoinvointi
  • Närästys
  • Selkäkipu
  • Lihaskivut ja -jumit
  • Suonikohjut
  • Lantion alueen kivut
  • Korkea verenpaine
  • Matala verenpaine
  • Unihäiriöt
  • Väsymys ja uupumus
  • Ahdistus ja levottomuus
  • Päänsärky ja migreeni
  • Ummetus

Moni odottava äiti tulee akupunktiohoitoon myös omaa vastustuskykyä vahvistaakseen. Raskausaika on jokaisella naisella erilainen, ja siksi jokainen ottaa akupunktiohoidon vastaan eri tavalla. Pitkään elämää hankaloittanut vaiva tarvitsee useita hoitokertoja. Akuutit vaivat hoituvat usein nopeastikin. Akupunktio auttaa sekä kehoasi että mieltäsi sopeutumaan uuteen ihanaan elämänvaiheeseen.

Akupunktiota käytetään myös synnytyksessä, joskus jopa synnytyksen käynnistämisessä. Synnytyksen aikana akupunktio voidaan käyttää esimerkiksi kivunlievitykseen, pahoinvoinnin vähentämiseen, synnytyksen nopeuttamiseen, kehon rentouttamiseen, vauvan laskeutumisen nopeuttamiseen ja istukan irtoamisen helpottamiseen.

Tutkimustulokset akupunktion vaikutuksista raskausajan kipuihin

Tutkimukset ovat osoittaneet, että akupunktio voi olla tehokas hoitomuoto raskausajan kipujen lievityksessä. Useat tutkimukset ovat havainneet, että akupunktio voi vähentää selkäkipuja, lantion alueen kipuja ja muita raskausajan vaivoja. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa havaittiin, että akupunktio vähensi merkittävästi selkäkipuja raskauden aikana verrattuna kontrolliryhmään, joka ei saanut hoitoa.

Toisessa tutkimuksessa todettiin, että akupunktio voi auttaa vähentämään pahoinvointia ja oksentelua raskauden alkuvaiheessa. Tämä on erityisen tärkeää, koska monet raskaana olevat naiset kokevat voimakasta pahoinvointia, joka voi vaikuttaa heidän päivittäiseen elämäänsä ja hyvinvointiinsa.

Vaikka tutkimustulokset ovat lupaavia, on tärkeää muistaa, että akupunktion teho ja vaikutus ovat aina yksilöllisiä. Jokainen nainen reagoi hoitoon eri tavalla, ja siksi on tärkeää keskustella hoitovaihtoehdoista ammattilaisen kanssa.

Meidän akupunktiopalvelut ovat saatavilla Helsingissä ja Tampereella. Olet tervetullut ammattilaistemme vastaanotolle, missä sinut kohdataan lämmöllä ja asiantuntemuksella. Jos haluat varata ajan akupunktiohoitoon, voit tehdä sen helposti ajanvaraussivustollamme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maksutavat

Yleisimpien maksutapojen lisäksi meillä voit maksaa Edenred, Smartum, Easybreak ja E-passi -liikuntaeduilla.

Huom. Liikuntaedulla ei voi maksaa hoitopalveluita. Hoitopalveluihin tarvitaan hieronta- tai hyvinvointietu. Kursseja voi maksaa liikuntaedulla.